Evenementen

St. Bernardus feesten

Elk jaar in het voorlaatste of het laatste weekend van augustus vinden de traditionele Sint-Bernardusfeesten plaats. De Sint-Bernardusfeesten is hét cultureel volksfeest met een driedaagse braderie, live concerten, top live entertainment en straatanimatie. Op zondag is er naar jaarlijkse traditie de Sint-Bernardushondenwandeling en -zegening.

St. Bernardus Feesten Nieuwpoort

Nieuwpoort Maritiem

In de derde weekend van oktober vindt er steeds Verrassend Maritiem Nieuwpoort plaats. De goede samenwerking tussen de internationale bootshow, de Nieuwpoortse Blauwe Boei en stad Nieuwpoort zal voor dit jaar voor een maritiem topevenement zorgen. In de stedelijke vismijn staan de mensen van de vzw Nieuwpoortse Blauwe Boei op de oesterbeurs. Daarnaast kan u op dit event ook genieten van een internationale bootshow.

Nieuwpoort Maritiem

Heksenfeesten

De Heksenfeesten bestaan uit twee delen: het Middeleeuws banket en de verbranding van heks Jeanne Om de drie jaar in juli herdenkt de stad Nieuwpoort Jeanne Panne in een historische evocatie. De stad wordt teruggeflitst naar de 17de eeuw. In de straten van Nieuwpoort stad worden er op diverse locaties tafereeltjes uit het leven van Jeanne Panne geëvoceerd.

Heksenfeesten Nieuwpoort

Belle epoque weekend

In september kruipt Nieuwpoort jaarlijks terug uit de oude doos. In dit jaarlijks weekend keert de badstad terug in de tijd met muziek, kostuums en verhalen van 100 jaar geleden. Een gids neemt bezoekers mee op ontdekking langs oude straatnamen. Wat staat er op het programma? Opgeblonken koetsen, theaterwandelingen én een brocanterie.

Belle epoque weekend nieuwpoort

Visserij weekend

Pinksteren staat in Nieuwpoort traditiegetrouw in het teken van de visserij. Het ganse Pinksterweekend wordt op het kaaiplein voor de stedelijke vismijn een smoefelmarkt ingericht. Op Pinkstermaandag vindt er in de stedelijke vismijn een eucharistieviering plaats, gevolgd door de zegening van de vaartuigen en de bloemenhulde aan het vissersmonument. Vooraf inschrijven is vereist bij de dienst toerisme op het Hendrikaplein in Nieuwpoort-Bad.

Visserij weekend nieuwpoort

Dag van de garnaal

Midden oktober viert Nieuwpoort jaarlijks de Dag van de Garnaal. Midden oktober staat de stedelijke vismijn in het teken van de Nieuwpoortse garnaal. Tijdens de Dag van de Garnaal valt er heel wat te beleven in en rond de stedelijke vismijn. Ook dit jaar kan iedereen genieten van de talrijke activiteiten aangevuld met lekkere garnalenhapjes. Het programma wordt later meegedeeld.

Dag van de garnaal nieuwpoort

Kunstmarkt

Elk jaar midden juli kan u steeds genieten van Nieuwpoort in Monmartre stijl. Net als in Parijs! Op deze kunstmarkt tonen een vijftigtal kunstenaars in de meest diverse disciplines het beste van zichzelf. Schilderijen, beeldhouwwerken, juwelen, werken in keramiek en glas kan u allemaal terugvinden op de kunstmarkt.

Kunstmarkt nieuwpoort