Bezienswaardigheden

Koning Albert I-monument

Het Koning Albertmonument is een oorlogsmonument in de Belgische kuststad Nieuwpoort. Het staat net buiten de oude stadskern, op de rechteroever van de IJzer , bij het sluizencomplex de Ganzepoot. Het monument werd opgetrokken in 1938 , naar ontwerp van Julien de Ridder , ter ere van Koning Albert I en de Belgische troepen in de Eerste Wereldoorlog . Het monument is cirkelvormig, met een diameter van 30 meter. Het telt tien zuilen met een vlakke doorsnede van 1 meter op 2 meter, gebouwd uit bakstenen uit de IJzervlakte. Bovenop ligt een cirkelvormige balk, met een omtrek van 100 meter. Op deze ringbalk ligt een wandelgang met oriëntatietafels. Het geheel staat op een kruisvormig terras van 2500 m². Op het centrale binnenplein staat een standbeeld van Koning Albert I te paard. Het ruiterstandbeeld is het werk van Karel Aubroeck . Info en reservering: 058/23.55.87

Albert 1 monument

Nieuwpoort-stad

Het huidige stadhuis werd in 1922 gebouwd op het Marktplein. Het gebouw is opgetrokken in Vlaamse renaissancestijl. Het oude stadhuis, dat zich oorspronkelijk in de Langestraat bevond, werd verwoest in het begin van de Eerste Wereldoorlog. Boven de ingang staat het wapenschild geflankeerd door een boer en een visser en de oude benaming van de stad Novus Portus. In het gebouw vindt men een rijke verzameling kunstwerken.

Albert 1 monument

Vismijn

Hier kan er wekelijks, tussen 15 juni en 15 september, deelgenomen worden aan een geleide wandeling die om 9u30 vertrekt bij de Dienst voor Toerisme.

Albert 1 monument

Kinderboerderij “De Lenspolder”

Kinderen opnieuw in aanraking laten komen met het boerderijleven. Ze landbouwproducten laten ontdekken en verwerken en ze ook de kans geven om dieren in levenden lijve te bekijken en aan te raken. Dat is de opdracht die de Kinderboerderij ‘De Lenspolder’ doorheen de 4 seizoenen tracht waar te maken. De boerderij beschikt over een erf met rondscharrelend pluimvee, konijnen, een vijver met verschillende eenden soorten, en een weide met enkele grotere boerderijdieren. Bovendien organiseert ‘De Lenspolder’ in de 2 bio-lokalen een ruim aanbod aan educatieve activiteiten, gaande van ‘brood bakken’ tot ‘zelf papier maken’ en ‘milieubeheer’ (op aanvraag voor groepen en scholen). Tijdens de schoolvakanties organiseert Kinderboerderij 'De Lenspolder' ook een aantal activiteiten, hetzij op de boerderij, of op het strand waar kinderen individueel kunnen voor inschrijven. Hou daarvoor de evenementenkalender in de gaten. Wanneer: 01/04 – 15/09 dagelijks van 10u tot 18u 16/09 – 31/03 dagelijks van 10u tot 17u 24/12 – 02/01 gesloten Cafetaria in de schoolvakanties elke dag geopend. Picknick voor groepen dient gereserveerd te worden op het nummer 0476 59 65 32

Albert 1 monument

Plopsaland De Panne

Schuif mee aan tafel in het Prinsessia Restaurant en laat je verwennen door de overheerlijke klassegerechten en royale verwennerijen. Reserveer jouw tafel voor dit gloednieuwe restaurant met tafelbediening op de dag van je bezoek in het restaurant.

Albert 1 monument